2024-07-03
晚市二人套餐1. 椰汁雞湯🙂椰汁味淡,偏咸,3個人一人一碗岩岩好。2. 小食拼盤❤3款炸物,即叫即整,所以都要等一段時間先上菜,最好食係個蔥油肉粒簿脆,同炸蝦"圓"。3. 薑汁炒芥蘭 😀芥蘭小苦,薑汁味重,爽脆,好岩我口味。4. 咖哩大蝦❤我發現有炸既野食,都整得好出色,大蝦係炸過,炸醬好薄,大蝦,係真係大蝦,每隻至少要3啖先食得哂,咖哩汁香濃,必點!5. 龍眼冰❤2杯,一杯好多龍眼,一杯冇咩龍眼,但龍眼味重,好飲印度烤餅😀(2件) 用黎配咖哩大蝦食,正常發揮泰式蟹肉炒粉絲❤屋企人食到lam lam脷,粉絲條條分明唔會成餅野,味道較淡,但蟹肉味都有! 如果蟹肉份量再多D就更好,撈埋豬軟骨汁,好味去骨海南雞* 半隻❤喇,份量都係偏小,但係雞味重好嫩滑juicy,我好耐冇食過咁重雞味既海南雞,肥瘦岩岩好,真係好食~肥仔標豆醬炒通菜❤咸香味濃,唔油膩,鑊氣十足!! 份量都好足,必點!越式豬軟骨煲😀微辣 份量小,1個人食岩岩好,但味道香濃,唔肥膩,跟飯食一流。泰式素翅魚肚羹🙂本身係套餐,ALC menu冇,問左店主可以散叫,呢到多謝哂先! 不過配料真係好小,但湯既味道係ok~ 魚肚只有幾條絲,
1. 椰汁雞湯🙂椰汁味淡,偏咸,3個人一人一碗岩岩好。
3. 薑汁炒芥蘭 😀芥蘭小苦,薑汁味重,爽脆,好岩我口味。
印度烤餅😀(2件) 用黎配咖哩大蝦食,正常發揮
泰式素翅魚肚羹🙂本身係套餐,ALC menu冇,問左店主可以散叫,呢到多謝哂先! 不過配料真係好小,但湯既味道係ok~ 魚肚只有幾條絲,雞絲 冬菇絲份量正常,素翅都唔算喇,呢鍋羹一個人食都未必夠。
沙嗲串燒(任選四串)❤雞 4串都可以唔同款有豬牛雞任你選擇,我地叫左4雞,真係燒得好香口又唔會嚡,冇點沙DAR醬都好香好惹味
泰式生蝦❤必點,大大隻,性價比高! 隻隻都爽口鮮甜,配埋個yum jim seafood醬,一流!!!
芒果糯米飯😀芒果同糯米飯都好食,但係個椰汁好希,椰香味淡,唔介紹~
流心榴槤炸彈❤4件 中意食榴槤既可以一試! 即叫即炸,外脆內嫩