2022-07-28
朋友推薦呢間泰國菜,於是就約食個Dinner試吓~我哋叫咗:✿咖喱三重奏(配蒜蓉包粒) $208一鍋可以試晒黃紅青咖喱,啱晒選擇困難人士🤗️每款咖喱有不同的海鮮配料,黃咖喱有帶子、魚柳,紅咖喱有青口、蝦、魷魚,青咖喱有軟殼蟹🦀每款都好味,海鮮感覺又無咁heavy,加埋蒜蓉包沾汁食,正😇✿泰式炒金邊粉 $108泰國嘢一定會食pad thai,基本野做得好食先叫做合格👍呢度嘅pad thai都唔錯,有蛋網包住,撈埋辣椒、花生碎,又香又好味😋仲有三隻蝦做配菜,欣賞佢啲蝦走油炸過,懶人可以唔使剝殼直接食🤓✿青檸梳打 $32✿泰式奶茶 $34飲品正常發揮,泰奶香濃、青檸清爽,食完嘢飲返啖就滿足😌整體食物質素良好,好有泰國風味👍6pm後好快坐滿,建議預先訂位;餐廳限時90分鐘,差唔多夠鐘店員會提醒。見好多人叫排骨火山,外型好澎湃啱打卡,不過嫌太多肉冇叫到,下次機會再嚟試🐽
我哋叫咗:
✿咖喱三重奏(配蒜蓉包粒) $208
✿泰式炒金邊粉 $108
✿青檸梳打 $32
✿泰式奶茶 $34
飲品正常發揮,泰奶香濃、青檸清爽,食完嘢飲返啖就滿足😌
整體食物質素良好,好有泰國風味👍