2019-04-24
泰正又抵食@泰潮 地址: 中環嘉咸街7號地舖 四月好變泰,31 日中食了近十餐泰國菜,應該是數年沒去泰國旅行,身體很誠實去找平機票計劃一下。今日又雙腳同大腦一齊驅使去了食泰國菜,幾多選擇。一個人點簡單好了,慰藉一下心靈同肚子。一人套餐都有,6-70 元起,有主食仲包一份小食都飲品。$298 2人餐,包了豐富的食物,呢個抵食到笑冬陰公湯,重香茅味才是正宗,酸中帶辣惹味濃郁,夏天喝刺激胃口食慾。蝦餅拼春卷,蝦餅只要打到彈牙就無得輸,沾上泰式甜酸汁同吃,春卷也香脆可口熱乎乎。青木瓜絲沙律,爽口的木瓜絲,撈了酸甜辣三味共融的泰國沙律汁,滋味又開胃咖哩雜菜(另有有牛筋腩同豬頸肉),個咖哩有椰香,唔辣偏和葡汁海南雞,如果沒了蘸醬就是普通不過的白切雞,有醬油薑蓉同甜醬,靠醬汁提味哦!蒜蓉炒雜菜,次次食都好家的感覺。另包白飯/雞油香飯大大碟甜品兩件我好鐘意來呢間食泰國菜,因為份量好大碟,我點1 -2 道菜已經夠食飽飽啦。
地址: 中環嘉咸街7號地舖
今日又雙腳同大腦一齊驅使去了食泰國菜,幾多選擇。
$298 2人餐,包了豐富的食物,呢個抵食到笑
蒜蓉炒雜菜,次次食都好家的感覺。
另包白飯/雞油香飯大大碟
甜品兩件