2022-08-03 26 views
好耐冇見嘅大角咀朋友約我食飯,我哋就選址Orange Elephant Thai Restaurant。呢度做緊推廣,每日都有$1指定菜式,真係好抵!食泰國菜當然要食泰式拼盤,可以一次過滿足晒幾個願望。炸蝦餅大大件又夠彈牙,就算唔食拼盤都一定要食佢。春卷外皮脆卜卜,入面嘅餡料都好食。魚餅就比較濃味,充滿泰國嘅味道。香葉包雞嘅雞肉幾嫩滑,仲帶有香葉嘅味道。每逢見到咖喱包都忍唔住要叫返一份,呢個咖喱海鮮脆包盅有滿瀉嘅咖喱汁。入面有好多唔同嘅海鮮,大蝦、青口、魷魚等,配埋又甜又香嘅咖喱真係好食。另外仲揀咗椰青焗海鮮飯,厚厚嘅椰漿淋喺焗海鮮飯上,撈飯一流。焗飯入面就好多配料,除咗海鮮,仲有烘得香口嘅椰絲、腰果等,夠哂豐富。最後嗌多兩杯凍飲,珍多冰同泰式奶茶飲完更加透心涼。
呢度做緊推廣,每日都有$1指定菜式,真係好抵!
食泰國菜當然要食泰式拼盤,可以一次過滿足晒幾個願望。
泰式拼盤
炸蝦餅大大件又夠彈牙,就算唔食拼盤都一定要食佢。
炸蝦餅
春卷外皮脆卜卜,入面嘅餡料都好食。
春卷
魚餅就比較濃味,充滿泰國嘅味道。
魚餅
香葉包雞嘅雞肉幾嫩滑,仲帶有香葉嘅味道。
香葉包雞
椰青焗海鮮飯
椰青焗海鮮飯
最後嗌多兩杯凍飲,珍多冰泰式奶茶飲完更加透心涼。
泰式拼盤
炸蝦餅