2024-08-26 1222 views
平時食泰國嘢個時都覺得好逼,呢間完全唔會有呢個諗法,同朋友或者屋企人聚餐食飯完全無壓迫感😎 除咗屋內之外,仲有戶外嘅座位,一樣都係咁靚咁舒服🤩1️⃣ 火山排骨🔥勁吸睛嘅火山排骨梗係要食啦,基本上每一台都會見到有佢嘅蹤影🤪 排骨大大件又多肉,仲可以揀要甜酸汁或者酸辣汁,用手揸住嚟食勁惹味🤣2️⃣ 小食拼盤🥟大大份嘅拼盤~ 一份入邊有蝦餅、魚餅、春卷同香葉雞,香葉雞有陣陣嘅斑斕味超香✨全部都係即叫即炸,咁多款都有肉,配翻個素菜春卷啱啱好🥬3️⃣ 泰式蛋包炒金邊粉🥢蛋包飯就見得多,呢個蛋包炒金邊粉你又試過未⁉️ 金黃色網狀嘅蛋夠晒特別,連埋花生碎、辣椒粉、韭芽菜、豆腐等等嘅配菜一齊食,味道好過癮🤙🏻4️⃣ 炭燒豬頸肉🐷喺街頭風味十足嘅🐽🐽 炭燒過後嘅豬頸肉食過返尋味,不論係就咁食定係蘸上辣辣哋嘅醬汁,一樣咁正🌶️5️⃣ 蒜蓉牛油雞翼🐥燒雞翼~我鍾意食~ 呢度嘅雞翼皮好脆✨ 加埋炸咗嘅蒜蓉一齊食,成件事超級ᴘᴇʀꜰᴇᴄᴛ✨

1️⃣ 火山排骨🔥
火山排骨

2️⃣ 小食拼盤🥟

小食拼盤

全部都係即叫即炸,咁多款都有肉,配翻個素菜春卷啱啱好🥬

3️⃣ 泰式蛋包炒金邊粉🥢
泰式蛋包炒金邊粉

蛋包飯就見得多,呢個蛋包炒金邊粉你又試過未⁉️

4️⃣ 炭燒豬頸肉🐷
炭燒豬頸肉