2018-10-02
好耐冇同朋友咁enjoy去食餐飯, 坐得舒服之外, 服務都好好(有個男侍應, 應該三十幾歲, 招呼得好好)~其實平時我唔係好中意食泰菜, 因為覺得好重口味, 每次食完都會覺得好辛苦, 夜晚飲勁多水, 飲到個肚漲晒, 好唔舒服但係呢間真係我食過元朗咁多間泰菜, 最冇呢個問題既一間!所以之前公司系度搞過生日party食過一次之後, 都再同朋友卜枱來食, 果然一樣冇失望!今次仲要試左上次冇食既菜式,特別推介既係黃咖哩炒蟹配蒜蓉包, 我地仲refill左蒜蓉包來食埋個黃咖哩!(refill $38一客, 有四塊, 切開share都岩岩好, 唔洗太飽)另外佢個冬陰功豬手都好值得試!我因為本身唔太好泰菜, 所以對冬陰功都係麻麻, 又唔係好中意食豬手, 本身都驚伏, 但朋友話想食咁就叫啦,之後試左一舊發覺都幾驚喜!因為個冬陰功隻味岩岩好, 而且豬手好有嚼勁, 我食完一舊又一舊...今次有排做運動...>v<不過可惜既係琴日係國慶,假日食呢個冇得優惠, 要星期一至五食先有得享用佢個一周年誌慶, 有得半價食多個佢地指定既菜式~btw不得不提既係我好中意杯野飲啊! 因為平時食泰菜太咸, 我
但係呢間真係我食過元朗咁多間泰菜, 最冇呢個問題既一間!
btw不得不提既係我好中意杯野飲啊! 因為平時食泰菜太咸, 我一杯野飲會唔夠飲, 但係今次唔會, 一來佢d菜式唔會令我覺得太重口味, 二來杯野飲好大杯!所有野味道都岩岩好, 好開心!而且d野飲都好有顏值, 我個杯野飲一送到來, d fd都話杯野好靚
Other Info. :
題外話係佢d燈都好靚, 坐入面既話打卡一流~~~~