2018-02-26
雖然成日喺九龍城食好多泰國餐廳 但有朋友介紹太子有間餐廳都做得好正宗所以就嚟 試下 餐廳氣氛好唔錯有個彷燒蠟燭 點最好有氣氛肉碎粉絲湯啲粉絲唔會煮到好軟飲埋個湯同啲肉碎好夾, 唔會煮到好清淡 一飲再飲 仲有啲雜菜都索曬湯嘅味 好好味泰式小食拼盤(小)呢個拼盤樣樣泰國小食多齊全,炸蝦餅,魚餅,春卷,雞翼同埋荷葉包雞!魚餅出色,咬一口入面既菜豆爆出來,相當足料。荷葉雞都包住2左雞肉既汁,外面乾身入面juicy,一定要食~其他小食都不失望~佩埋泰式醬汁青咖哩牛腩配飯青咖哩過癮,夠辣 配埋飯同煮得剛好既牛腩是無敵,牛腩多肉帶小筋岩哂喜歡食肉獸的我甜品椰汁糕甜品黎啦~食完辣野再食呢個特別有mood, 上面係好重味既椰漿,下面係西米露糕咁,食哂好好味好清甜蜜糖檸檬沙冰不得不說杯沙冰,大大杯,飲落去唔會好酸,蜜糖味重d帶檸檬香味,不過唔會超甜,杯野整體好清甜解渴,獨特。必點
肉碎粉絲湯
泰式小食拼盤(小)
青咖哩牛腩配飯
甜品椰汁糕