2015-03-23 402 views
呢間鋪如果路經此地只睇外裝,一定唔會選佢。因為簡陋的裝修加上大排當式的圓凳,真係好難吸引到人經過食佢。但往往就係呢類鋪頭先食得出驚喜,呢到可以話由晚上7點開始旺到1點都仲有客。 作為為食的我地緊係只吃食物唔吃裝修啦! 只要你唔介意流水式作業,包你呢餐一定話正。今次我地就叫左生蝦、豬頸肉、青咖哩牛肉、蒜蓉包、飛天通菜。落單5分鐘左右就先上左個生蝦可以食住先啦!生蝦 - 極力推介!!蝦鮮、肥!個汁仲精彩,有青辣汁同平時點紅色果隻。個青辣汁係仲辣,愛辣之人必試!而平昤果個都好帶到成個味出黎。因為廚房細所以之後d野都要得大約10分鐘到先黎,但都算上得快。先介紹青咖哩牛肉 - 唔食得辣叫呢個岩岩好,細細的辣好香咖喱味。但牛肉過曬火,我建議你地食雞會好d。蒜蓉包 - 中規中矩,幾香脆但又未叫有驚喜,點過咖喱汁食次後係好食幾倍。碳燒豬頸肉 - 又一極力推介!!平昤食豬頸肉多數只有肉無乜肥膏,但呢碟果係每件都痴住少少肥膏位。味道極香,入口味濃。就好似食手切牛腩如果走肥會點呀?呢個肥膏真係精髓所在,而個汁都係好配個豬頸肉,少少辣好醒神!仲有個飛天通菜唔記得影相,好食的香、爽脆,如果係叫菜呢個都係一個

作為為食的我地緊係只吃食物唔吃裝修啦!

落單5分鐘左右就先上左個生蝦可以食住先啦!
生蝦
[為食推介]

青咖喱牛肉
先介紹
蒜蓉包
炭燒豬頸肉
[為食推介]

仲有個飛天通菜唔記得影相,好食的香、爽脆,如果係叫菜呢個都係一個好選擇。

之後仲叩左個青檸7椰青

埋單2個人$340/4個餸+1個小食+2個野飲

我覺得價錢算ok,因為食到個質量。
2015-03-17
生蝦