2018-09-18 264 views
位於大廈入面既泰式餐廳,雖然空間唔大,但係完全冇焗促感,而且仲有露台位置,好有氣氛☺️-豬頸肉份量係超級無敵多,食極都仲有,4-5人share食都冇問題!豬頸肉煮得軟冧,入味。醬汁係類似青木瓜沙律既味道,不過就再稠身d同濃味,微辣,單食食得多會覺得鹹,撈飯食係一流🍚-細份係4人份量,炸物食落冇油膩感,最愛炸蝦餅,蝦膠打得好彈牙,又不失鮮味!雞翼係單骨,甜甜地,成舊放入口都唔係問題,超方便。記得配泰式酸辣醬,係絕配!-用左牙菜墊底,令雞蛋唔會吸收過多既油,內裹既蠔肥美飽滿,一d都唔腥,鮮味十足,真係覺得蠔仲多過d蛋🤣-海南雞🐥仲正就係起哂骨,啖啖肉,而且好嫩滑,雞皮爽口,個人認為咩都唔dim係最好食-雖然炒得比較濕,但係金邊粉冇痴埋一pat同淋哂!蝦肉🦐彈牙,又唔會過鹹,配埋雞蛋,豆腐干,花生粒,口感豐富-菠蘿肉鮮甜,令炒飯都有陣陣甜味,而且炒得乾身,岩岩好,絕對係會令人不停不黎食🤤其實另外仲嗌左冬蔭公湯,都唔錯,唔會過辣,香矛味重,仲有原隻大蝦,值得一試!-好味指數:8.5/10性價比:8/10推薦度:8.5/10
燒豬頸肉沙律

小食拼盤 (細)

鐵板蠔仔蛋

海南雞 /半隻