2019-08-25
近排將軍澳中心開咗好多新嘅餐廳,竟然有我最愛嘅泰國菜!沿途去緊餐廳嗰陣都有上OpenRice睇吓d comments,感覺上好似麻麻地。見佢有咁多人食,我同朋友最後都膽粗粗決定去試吓!叫咗個二人套餐,小食揀咗泰式豬頸肉。呢個食落外皮脆脆地,中間就好鬆軟,口感一流,份量亦好多!另外主菜就叫咗咖喱牛肋條同埋泰式炒牛河!咖喱牛肋條味道唔係好辣,都有七至八塊牛肋條,配菜嘅薯仔都煮得好腍!泰式炒可好有鑊氣,唔會太咸,牛肉好嫩!馬拉盞炒通菜味道啱啱好,菜亦都好新鮮!飲品就揀咗珍多冰同埋藍蝶花椰汁特飲。珍多冰甜度唔高。藍蝶花椰汁特飲椰汁味好濃,飲落去會有少少酸酸地,好特別!另外仲要點左個椒鹽軟殼蟹同埋椰汁千層糕。軟殼蟹有成三大嚿,味道都唔錯。千層糕就即叫即蒸,如果有得凍食更加好!
馬拉盞炒通菜味道啱啱好,菜亦都好新鮮!
另外仲要點左個椒鹽軟殼蟹同埋椰汁千層糕。