2023-04-10 56 views
今晚去朗屏嗰邊探朋友新居,在佢家坐陣之後佢帶咗我嚟呢間主打泰、越、印菜式餐廳食飯。餐廳樓底好高而且用上水管設計,環境好寬敞,坐得好舒服我哋費事諗就叫咗嗰二人餐#扎肉米紙沙律-米紙嗰皮煙煙韌韌,下面放有好多扎肉、蘿蔔絲、濛粉口感清爽,再撈埋黑醋汁,酸酸甜甜好開胃#越南素春卷-春卷外皮包住蘿蔔絲和粉絲,炸得香脆而不膩#唐揚雞翼-雞翼外皮粉漿比較薄身,外面脆口內裹雞肉嫩滑,配埋兩款醬汁,好惹味#手撕雞萵筍牛油果椰菜沙律-呢嗰沙律份量都好多,雞肉又瘦又稔完全唔鞋。下底更有新鮮牛油果和爽脆椰菜,撈埋食夠哂清新#泰式美極蒸日本魷桶-魷魚肉味鮮,肉質彈牙,口感煙韌,加上香蒽,蒜蓉,辣椒,芝麻油等作調味,口感豐富#藥膳浸鮮雞(半隻)-上抬時已聞到濃濃藥材味,除湯底之外仲有炸乾蒽,麻油,鹽趜香蒽去整,令雞肉都好入味、好滑,感覺好滋補#班蘭蜜糖厚多士配椰子雪糕-賣相金黄香口,中間夾着甜甜椰香,再配埋雪糕,真係好好食
我哋費事諗就叫咗嗰二人餐
#越南素春卷-春卷外皮包住蘿蔔絲和粉絲,炸得香脆而不膩
2023-04-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)