1K
2021-12-23 492 views
這間位於上環蘇杭街的泰式餐廳, 泰館, 門面裝飾有點新潮吸引, 見門外有排人龍, 令我們也想試一下.  於是預先電話訂座.  可是餐廳要齊人才俾位.   結果等齊人才入座,  個人不甚喜歡.   而又要坐圓櫈, 感覺不開心.於是匆匆叫菜, 食完便走.   生菜包用鴨肉碎,  用料OK.  生菜一疊同上. 此菜式一般, 無特別.🏻泰式火車炒飯配和牛.份量少, 和牛煮得冧, 有辣椒及洋蔥一齊炒, 惹味, 吾太辣.泰北咖喱金麵 (雞)麵和雞肉份量吾多,  湯底有香蔥及脆脆, 咖喱有些椰香及辣味, 又有酸菜, 算好食!泰薄餅, 入口 夠鬆香, 沾上咖喱汁好吃.只是餐廳人太多, 好嘈,  又坐得 吾舒服.
此菜式一般, 無特別.
🏻泰式火車炒飯配和牛.

泰北咖喱金麵 (雞)
泰薄餅, 入口 夠鬆香, 沾上咖喱汁好吃.
只是餐廳人太多, 好嘈,  又坐得 吾舒服.
$250 (Dinner)