2018-01-18 678 views
呢晚同朋友出左去蘭桂坊,不過呢晚唔係去蒲,而係有人要請食出pool飯朋友揀左呢間泰國餐廳,佢話之前落黎飲野見到已經想試,所以當晚就同我去試一試一坐低,靚靚既泰藉店員就拎左一籃蝦片同窩巴俾我地做小食所以我地都即刻點返杯drinksssd先我揀左個“椰青克費爾特飲”HKd$58+10%而朋友就要左杯“夏日芒果沙冰”HKd$58+10%之後我地見到啲野食都好大碟,所以淨係叫左個“椰汁焗飯(配雞肉)”HKd$123+10%、“蒜香椒絲炒椰苗”HKd$85+10%同每日優惠既10蚊咖喱食住先呢個椰苗炒得勁有鑊氣,仲有花菇係入面添一大個椰子原個上,份量勁多,多到好似食極都未見底咁但個飯味道唔錯,焗得好香,而面頭仲我脆口既粒粒腰果個咖哩我地揀左配牛肉,辣度唔高帶微甜,配飯或者拎啲窩巴點黎食都唔錯呢個紅咖喱當中仲加入左青提喺入面不過原來食落一啲都唔怪,粒青提仲好甜添好彩我地唔係嗌左好多,所以可以嗌返個相對會幾飽肚既“芒果糯米”HKd$81+10%食呢個芒果糯米飯係暖食既,當中既芒果香甜多汁而糯米有紫米同普通白糯米,前者有o趙口,後者煙韌軟綿,兩都混合之後再加埋濃郁既椰汁一齊食,正

一坐低,靚靚既泰藉店員就拎左一籃蝦片同窩巴俾我地做小食

所以我地都即刻點返杯drinksssd先

我揀左個“椰青克費爾特飲”HKd$58+10%

而朋友就要左杯“夏日芒果沙冰”HKd$58+10%

呢個椰苗炒得勁有鑊氣,仲有花菇係入面添

一大個椰子原個上,份量勁多,多到好似食極都未見底咁

但個飯味道唔錯,焗得好香,而面頭仲我脆口既粒粒腰果

呢個紅咖喱當中仲加入左青提喺入面

不過原來食落一啲都唔怪,粒青提仲好甜添

呢個芒果糯米飯係暖食既,當中既芒果香甜多汁
$250 (Dinner)