2023-03-27 111 views
抵達呢間餐廳就見到佢個招牌同裝條都好fancy, 絕對係打卡1流gei地方, 不過我忘記左影周圍環境。由於得90分鐘, 我地都好快揀好食物落order, 食物都好快送上。椰香青咖哩雞配簿餅 - 因為青咖哩有椰香成份, 佢係偏甜, 唔太辣。簿餅雖然得8片, 基本上食晒d簿餅都未食得晒d咖哩, 但我覺得呢個份量已經好夠。簿餅唔算好油, 粘粘地幾好咬口。泰式蟹肉蛋卷 - 佢個感覺有d似麵飽gei質感, 但外層係可以食到有蛋gei成份, 入面就加埋d蟹肉。成個蛋卷好鬆化, 唔油, 加埋個醬就岩岩好。TY芒果糯米飯 - 上層雪糕係凍, 下層d飯係熱gei, 撈埋1齊都唔會覺得有問題, 只係d雪糕會比較易溶化。d飯係綠色, 估計係加左班蘭, 但完全食唔到呢個味。芒果好甜, 所以夾埋1齊食成件事就好滿足。反而個椰醬唔需要加太多, 否則會蓋晒其他野本身個味。原本用餐時間90分鐘, 但後尾都冇乜人d staff已經冇趕我地走, 所以我地都坐得好舒服, 係咁gei情況下都係1個比大家chill下傾下計gei地方。而且d staff都好好, 當我企左係厠所門外1段時間, 佢會帶我上去上層用另1個厠所。

椰香青咖哩雞配簿餅

泰式蟹肉蛋卷