2022-09-02 127 views
近排日式放題食得多,見到網上介紹一間活海鮮放題,最愛食瀨尿蝦嘅我就即刻約老公去食。 餐廳位於旺角通菜街,門面裝修充滿日式風格,趟門上有一大個忍字,餐廳面積寬敞,桌與桌之間保持一定距離,店內貫徹日系風格,牆壁貼上日式壁畫,感覺舒適。 餐廳提供三個價目的放題,分別為上忍/中忍/下忍。主要分別是在於時間,刺身,生蠔及牛的等級。老公被日本國產牛及生蠔吸引而決定要上忍。三款價目選項都可以在魚缸任捉海鮮,蔬菜丸類飲品雪糕都是自助,而其他食物就用QR code落單。  活海鮮首次自己捉海鮮,魚缸的海鮮每日都唔同,今晚有沙白~大連鮑魚~瀨尿蝦~刀貝~草蝦~藍花蟹及紅蟹。大隻瀨尿蝦在缸內爬來爬去,非常生猛,捉海鮮過程好難忘,食幾多捉幾多。   瀨尿蝦瀨尿蝦隻隻都比手掌長,即捉即烚最新鮮,入口鮮甜味令人驚嘆,肉質既滑且爽,忍唔住食左5隻🤣  大連鮑魚新鮮鮑魚要用力捉,鮑魚爽口彈牙,甘甜味慢慢慘出,用蕃茄和鰹魚湯烚都同樣好味。   日本國產牛國產牛的油脂分佈均勻,肉質嫩滑軟淋,甘香的油脂溶化在口腔中,很好吃。法國生蠔 任食的法國生蠔蠔肉飽滿,都幾鮮甜。120分鐘的放題真的由頭吃到尾,海鮮全都新鮮好吃,日本國

活海鮮

法國生蠔

任食的法國生蠔蠔肉飽滿,都幾鮮甜。
法國生蠔
120分鐘的放題真的由頭吃到尾,海鮮全都新鮮好吃,日本國產牛肉質素亦相當高,嗜海鮮的朋友一定要來試試,即捉即食的鮮味令人難忘。

Type of Meal
Dinner