2021-06-10
之前食過中環嗰間享慢煮意既流心牛角包一試難忘😍今次再來姊妹店,而呢一間係主打泰式Fusion西餐,咁就啱晒,好鐘意食泰國嘢😝今次叫左一個set dinner 加個main 兩個人share😋🔸冬陰龍蝦湯流心牛角包🥐牛角包好酥脆,一切開就啲湯就流出黎😍冬陰功味好香濃再加埋龍蝦湯,微微辣,用牛角包點黎食好惹味。冬陰功味嘅牛角包真係好特別,未食過嘅要試吓!🔸燒日本扇貝·美國生蠔配泰式汁🦪生蠔配泰式酸辣汁,唔算好辣,酸酸地好醒胃😋朋友食扇貝,佢話都燒得幾香,帶子都幾厚肉👍🏻🔸真空慢煮和牛面頰配瑪沙文咖喱汁🐮慢煮和牛面頰份量好多,肉質零舍軟腍,牛味重,少脂肪,炆得好入味。配菜有粟米芯、秋葵、薯蓉同椰菜絲都好出色!薯蓉好Creamy好重奶味,椰菜撈左沙律醬,好好味😍🔸真空慢煮挪威三文魚配冬陰燴飯🐟慢煮挪威三文魚有半熟既質感,外面輕輕煎過,中間好嫩,完全唔會有乾柴的感覺。冬陰燴飯,啲飯比較硬身,有咬口,味道好惹味,無咩辣味,好食!🔸真空慢煮焦糖燉蛋伴椰子雪糕🍨椰子雪糕真材實料,真係有粒粒椰子肉😳焦糖燉蛋面頭焦糖薄脆,連同軟滑香濃、蛋香味又重的燉蛋一齊食好好味😋😋
🔸冬陰龍蝦湯流心牛角包🥐
🔸燒日本扇貝·美國生蠔配泰式汁🦪