2016-04-18 1506 views
今日同男朋友係西九龍行街,因為屋企人聽日生日^^所以順路睇下有咩蛋糕好食,之後行行下行左去諾亞半熟蛋糕店,俾佢出面擺的蛋糕吸引住,就望多兩眼,店入面的職員就出黎同我地介紹下d蛋糕。有芝士蛋糕,半熟蛋糕同提拉米蘇等等。 而且價格都好抵,幾十蚊,最貴都係$200到,最後經過一大輪的介紹之後,就簡左福岡甜王草莓半熟芝士蛋糕,之後個店員又介紹加$8有電燈特飲,咁就簡左蜂蜜藘薏米水。 簡完蛋糕,店員問我幾耐返到屋企,本身我都唔知佢做咩問我呢個問題,之後返到屋企先知原來佢地裝左乾冰落去,以免蛋糕溶左><真係好貼心,細心! 之後我屋企人生日個日,我地出街食完晚餐後,就返屋企食蛋糕^_^,打開個蛋糕盒,個蛋糕係用蛋糕紙包住,跟住我將蛋糕反轉,就見到有膠刀,叉同碟,店員仲同我地講,因為個蛋糕係流心,所以要將個蛋糕放置15分鐘,15分鐘後,我地就同屋企人慶生🎉 切開蛋糕,真係有流心❤,蛋糕上面有好多士多啤梨啊!試下粒士多啤梨,好甜好大粒,完全不孤寒^^中間係有士多啤梨味的芝士味,兩溝,好香好濃郁的流心芝士,屋企人都話好食,仲食多兩件,話個味道好特別,有少少似食啫喱

切開蛋糕,真係有流心❤,蛋糕上面有好多士多啤梨啊!試下粒士多啤梨,好甜好大粒,完全不孤寒^^中間係有士多啤梨味的芝士味,兩溝,好香好濃郁的流心芝士,屋企人都話好食,仲食多兩件,話個味道好特別,有少少似食啫喱,軟淋淋,好正👍🏻

之後因為食蛋糕食得大飽,所以隔日先飲蜂蜜藘薏米水,個特飲形狀又幾特別,係電燈形,而且用玻璃整,拎住黎飲都幾重下,但佢又唔會好甜,蜂蜜又潤喉,清清淡淡,幾解渴~