2020-10-11
終於到咗令人期待的星期五了 =)放19:20, 同同事諗住食完晚餐後去 Don Don Donki =P, 所以去咗灣仔揾好嘢食,收藏咗一排,終於試到了 。去到已經4-5人排緊,店舖唔算大,大約有20個位,但係多是 bar 枱,所以應該不會等太耐。排隊時,店員已經派發了點餐紙,選擇唔算多,主要係你食唔食沾同拉麵的分野。我同同事都驚沾麵太飽,所以都揀咗拉麵🍜。 真係等咗大約是15分鐘就安排到坐位 =D, 因為之前已經交咗餐紙,坐低後等多一陣已經有得食。我點咗墨汁黑松露,同事就濃厚蝦豚骨拉麵。墨汁黑松靈 - 如期,湯好黑。但最吸引我既係嗰塊叉燒,我初時真係好驚,唔知塊肉係熟咗未,我就胆粗粗試下。嘩!好特別 ;0佢嗰樣雖然好似無煮過咁,但食落口真係有叉燒味。太神奇了!!!麵嘅味道就唔錯,但我個人就覺得比較「傑」,黑松露味唔算好特出,但食完後全口變成黑色好搞笑。濃厚蝦豚骨拉麵,朋友覺得太多,最後佢食唔晒。P.S. 店員好細心,佢見我食墨汁麵,佢問我要唔要圍裙。So nice
濃厚蝦豚骨拉麵,朋友覺得太多,最後佢食唔晒。