最近在灣仔有間環境特別的餐廳,位於謝斐道的樓上店。店舖有室內及室外嘅位置,室內位置天花倒吊著一束束乾花,感覺超浪漫!😍😍我們星期六食午餐,餐廳的枱同枱之間嘅距離幾濶,特別適合幾個閨蜜打卡同傾偈📸APPETIZER - 牛油果藜麥迷你水牛芝士蕃茄沙律伴蜜糖芥末汁🥑頭盤正好清新開胃,蜜糖芥末汁伴芝士及牛油果令到無味嘅藜麥,無論口感定話味道都提升👍🏼餐湯 - 蜆肉粟米忌廉湯香滑濃郁,蜆肉鮮甜大大粒,肉質厚實。蜆肉配上粟米粒口感豐富,令人胃口大增🤤🤤黑松露野菌意大利麵 🍝黑松露香味很濃郁,醬汁份量剛好掛在每一條意粉上,野菌清爽彈牙很有口感,鍾意黑松露嘅朋友真係唔可以錯過。😍😍😍香煎三文魚蘑菇麵包布甸意大利青瓜拌青口忌廉汁🐟三文魚很嫩滑,魚皮香脆的,成功做出外皮脆且生熟度剛剛好,三文魚纖維間肥美的油脂,瞬間三文魚嘅油香味會直接充斥着整個口腔,真係好香好正!👍🏼👍🏼勁推薦慢煮西班牙牛肋肉封門柳西蘭花薯蓉伴紅辣椒煙肉汁🐮封門柳每隻牛只有一條,頗罕有。🥩油花雖然較少,不過肉味香濃,肉質軟腍牛味勁濃郁,齒頰留香,煮得剛好!💜整體環境、服務以及食物質素CP 值很高🧡價錢大概$200 內有一個Set lun

牛油果藜麥迷你水牛芝士蕃茄沙律伴蜜糖芥末汁

香煎三文魚蘑菇麵包布甸意大利青瓜拌青口忌廉汁🐟

香煎三文魚蘑菇麵包布甸意大利青瓜拌青口忌廉汁

慢煮西班牙牛肋肉封門柳西蘭花薯蓉伴紅辣椒煙肉汁🐮

慢煮西班牙牛肋肉,封門柳西蘭花薯蓉伴紅辣椒煙肉汁

💜整體環境、服務以及食物質素CP 值很高
🧡價錢大概$200 內有一個Set lunch, 很抵食
💛無最低消費 無時間限制