2024-08-19 304 views
周年紀念日我揀去呢度食lunch~因為另一半平時最中意食火鍋 ,呢間日式嘅【塚田農場】有火鍋食,又有維港靚景,岩晒~維多利亞港真係好靚~我哋坐喺balcony打邊爐好chill,仲可以吹海風,氛圍實在係太好啦~我哋點咗份美人滋鍋御膳,搭配雞白湯湯底,可以兩個人食,仲可以揀要配飯定係麵。湯底都有兩種選擇:原味或者壽喜燒。我哋今次揀咗$528嘅和牛同豚肉。店員送上食物時,我地好驚訝,因為食物分量好足,我哋兩個人都食到好飽!雞湯特別濃郁,可以感受到廚師煮咗好耐,每一口都係精華,配飯特別香~嗰兩款肉都好新鮮,涮進湯底之後,味道更加甜,真係加分啦~

周年紀念日我揀去呢度食lunch~

嗰兩款肉都好新鮮,涮進湯底之後,味道更加甜,真係加分啦~

2024-08-15
Type of Meal