2019-09-28
男朋友之前好忙,已經好耐冇一齊放工食晚飯,不過既然係七夕,就算係OT好耐,都要等埋佢食飯,不過就近近地搵間近Office嘅餐廳,就係呢間係中環嘅Hunter and Chase入到去環境幾好,好典型嘅西餐廳,燈光音樂都唔錯,坐低之後服務亦都好好,枱同枱之間距離都啱啱好,簡單來講係一個好浪漫嘅環境。我哋未揀嘢食之前已經上咗一籃包,熱辣辣好好味,我哋就食住等嘢食個Menu正正常常,有意粉又有肉,但係唔肚餓我哋就淨係揀咗兩個主菜。Tagliatelle $90由於唔肚餓嘅關係揀咗半份嘅意粉,用咗紅酒去整,加埋好多芝士,成個意粉好好味,好似半份都唔夠喉。Suckling Pig $218我哋仲揀咗隻豬,啲肉好鬆軟,一切啲肉就會散,個口感好正,不過我嫌佢有少少鹹,但總括來講都叫幾惹味。食完野之後再睇睇個 drink menu揀咗兩杯cocktail Catch me if you can & the chase 個調酒就一般般啦,不過配合個環境都幾正嘅總括而言係一間幾適合約會嘅地方,環境同嘢食都唔差
Tagliatelle $90
Suckling Pig $218
食完野之後再睇睇個 drink menu
揀咗兩杯cocktail
個調酒就一般般啦,不過配合個環境都幾正嘅
總括而言係一間幾適合約會嘅地方,環境同嘢食都唔差