2021-11-18 102 views
<Hong Kong🇭🇰•Tin Hau>“咬我唷!🌹香濃瑞士芝士火鍋”聖誕無得去瑞士🇨🇭諗定去邊慶祝未唷 親💕咁不如我地去浪漫一下唷🥰▪️Parma Ham w/ Black Truffle on Toast黑松露巴馬火腿多士金黃多士烘底,夾住咸香巴馬火腿、香滑軟軟嘅芝士芝士加入黑松露,每啖有松露香之餘,不失芝士霸氣!掛住影相打卡,再咬一啖仍保持外脆內軟!神奇😋▪️Caesar Salad w/ Smoked Salmon煙三文魚凱撒沙律煙三文魚滿在新鮮嘅沙律菜有酒醋、檸檬汁、橄欖油等調味,加上帕馬臣芝士,非常開胃!為以下瑞士芝士火鍋打開一個開場白☺️▪️Fondue w/ French Bread 瑞士芝士火鍋配法包粒只要你去過瑞士都知道瑞士正宗嘅芝士火鍋,最正宗嘅芝士火鍋係配法包😍傳統瑞士芝士火鍋係沿用瑞士籍老闆嘅秘方選用唔同芝士配搭,而且跟足瑞士做法加入白酒,芝士香味濃郁😍後來餐廳見我地食得咁滋味….送我地黑松露醬😍😍😍超超超香!黑松露同芝士簡直係絕配😙正正▪️Zurich Veal w/ Rosti蘇黎世牛仔肉配瑞士土家鄉薯餅蘇黎世牛仔肉用蘇黎世地道手法去煮,保持牛仔肉
<Hong Kong🇭🇰•Tin Hau>
“咬我唷!🌹香濃瑞士芝士火鍋

蘇黎世牛仔肉用蘇黎世地道手法去煮,保持牛仔肉嘅鮮嫩,肉香味俱全!
瑞士土家鄉薯餅黃金香脆,同牛仔肉一齊食更惹味!

▪️Grant Mainer Creme brûlée橙酒焦糖燉蛋
香脆焦糖包住燉蛋,蛋香味濃!唔會好甜!好味!

▪️Southern Alps 阿爾卑斯山
藍莓芝士雪糕配海綿蛋糕,加上蛋白脆條疊成阿爾卑斯山 ,好吸引呢😍5分鐘就清光光