昨天我駕車同太太到三聖小木船食晚飯,因為之前打電話Book了二人晚餐上船後被船上的氣氛深深吸引住,因為真係好有氣氛又好有情調!和太太吹住海風睇住夜景,好舒服好似咩壓力都無哂同太太等餐之前,去另一艘聽船上個歌手(Martin?)Live彈唱表演佢好厲害! 唱左好多歌,中英文歌都有就好似每天愛你多一些, 愛很簡單, Monica, Nothings Gonna Change My Love..等我同老婆邊聽歌邊飲住紅酒, 想到好多以前既片段,我見好多其他客人點既歌佢都識彈,我就想佢唱一首歌送俾我太太佢提議我地一齊唱,哈! 好耐無唱過歌la,都係我第一次唱歌俾太太聽唱左首有了你,好驚但就真係好好玩既!D野食黎la,好香好正! 三聖D海鮮真係名不虛傳!個炒蟹超惹味開胃! 班球有口感又夠鮮!不過我覺得最正都係個生蒜馬友茸石鍋飯,果種香味依家都仲回味緊!老婆就鍾意食燒鵝,話皮夠香脆又唔油喎成個餐份量都好多,2個人都食唔哂,跟住我地再聽多幾首歌就返屋企lu~整體來說,船上環境氣氛都好好! 食物有質素,係好浪漫既船上晚餐體驗!希望2個月後同老婆周年紀念再來慶祝

上船後被船上的氣氛深深吸引住,因為真係好有氣氛又好有情調!

和太太吹住海風睇住夜景,好舒服好似咩壓力都無哂

佢好厲害! 唱左好多歌,中英文歌都有

我同老婆邊聽歌邊飲住紅酒, 想到好多以前既片段,

我見好多其他客人點既歌佢都識彈,我就想佢唱一首歌送俾我太太

唱左首有了你,好驚但就真係好好玩既!
D野食黎la,好香好正! 三聖D海鮮真係名不虛傳!
個炒蟹超惹味開胃! 班球有口感又夠鮮!

老婆就鍾意食燒鵝,話皮夠香脆又唔油喎

希望2個月後同老婆周年紀念再來慶祝

Other Info. : 好似個歌手唔係每1日都駐場ga,希望下一次來都可以聽到佢唱la
2015-01-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$650 (Dinner)