2020-11-23 178 views
見有幾個網站都有介紹呢間新開嘅意大利餐廳所以今日專程同男朋友嚟朝聖位於新嘅商業大廈3樓,一啲都唔難搵,而且係新裝修,感覺更加好餐廳做緊唔同嘅Offer 368有兩枝酒抵到爛!但2個人又飲唔到咁多,唯有等下次同朋友聚會再嚟 (希望Offer仲係度)飲唔到2枝姐, 2杯都ok嘅叫咗紅酒 Shiraz 白酒 Chardonnay. 兩個都唔錯㗎 男朋友話覺得白酒可以再酸啲就Perfect前菜我哋叫咗 Tuna Carpaccio, Grilled Humboldt Giant Squid 同埋 Warm Jumbo Asparagus + Lentils3樣都好好食啊!Squid雖然唔係爽口,但食落好滑,調味又唔會太濃蓋過鮮味蘆荀都相當有驚喜,從來無諗過配Goat Cheese係咁夾主菜叫咗Seafood Bouillabaisse 同埋 Brandt Beef Tri Tip Steak 海鮮略嫌份量少,但好食搭救 龍蝦汁唔假而且味道好好,亦食得出海鮮相當新鮮牛扒就一啲都唔孤寒,非常大份肉質鮮嫩,又幫手切埋,非常方便 食完主菜,叫多2個甜品 Sicilian Cannoli超級好食啊!開心
見有幾個網站都有介紹呢間新開嘅意大利餐廳
所以今日專程同男朋友嚟朝聖

飲唔到2枝姐, 2杯都ok嘅
男朋友話覺得白酒可以再酸啲就Perfect

蘆荀都相當有驚喜,從來無諗過配Goat Cheese係咁夾

海鮮略嫌份量少,但好食搭救
龍蝦汁唔假而且味道好好,亦食得出海鮮相當新鮮

牛扒就一啲都唔孤寒,非常大份
肉質鮮嫩,又幫手切埋,非常方便

食完主菜,叫多2個甜品
Sicilian Cannoli超級好食啊!開心果味夠出
兩個甜品都唔會太甜太漏
好啱香港人口味

得知除咗Dinner, 餐廳亦主打Brunch
下次一定要試吓!