平時就比較少食地中海菜、中東菜,呢一類嘅菜式😳見佢網上咁多人話好食,特登去試吓🤩🤩又估唔到真係咁好食喎,又夠特別🥰・ Middle East Roast Chicken Breast 中東烤雞胸🍗🐓 ($188)佢個雞胸超!級!滑!我咁大個人食過絕大部份嘅雞胸都比較鞋,但嘅個dish烤到個雞胸皮脆肉滑🥳🥳🥳相信佢哋一定要拿捏好個煮食時間⏲️好勁👏🏿👏🏿雞胸調味同樣好味,佢用左茴香、黃薑、迷迭香🌿等嘅香料,配上佢附有嘅薄荷蛋黃醬😳,烤雞口味獨特和清新✨✨✨而且雞胸下面係有烤椰菜花🥦、蘿蔔🥕、炸薯條🍟,本身雞胸蛋白質含量高,易飽肚,食埋下面啲配菜就好快飽😻😻,一定要讚下佢嘅炒蔬菜🥬,佢應該係用雞油炒香😁,所以啲炒蔬菜好惹味,好好食🤤而啲薯條脆卜卜熱辣辣,都同樣好評💯💯💯・ Traditonal Greek Lamb Moussaka希臘羊肉千層茄子🐏🍆 ($208)原來千層茄子個外觀係同千層麵差唔多😳只係入面個麵變左茄子🍆又幾特別喎✨✨佢面頭係羊肉碎🐏同埋蕃茄醬🥫仲有好多芝士😍😍!佢個moussaka入面,有兩隻色嘅茄子,一款紫色一款黃色🧐黃色嗰款有少少似瓜類,口感爽脆😌茄瓜之間係白醬,用洋

原來千層茄子個外觀係同千層麵差唔多😳只係入面個麵變左茄子🍆又幾特別喎✨✨佢面頭係羊肉碎🐏同埋蕃茄醬🥫仲有好多芝士😍😍!佢個moussaka入面,有兩隻色嘅茄子,一款紫色一款黃色🧐黃色嗰款有少少似瓜類,口感爽脆😌茄瓜之間係白醬,用洋蔥🧅、忌廉等調配而成,同茄瓜一齊食中和左白醬嘅膩😝而且佢個dish夠熱,啲芝士拉曬絲,好正🤩🤩味道又真係比到surprise 我😍😍😍調味啱啱好😚😚千層茄子本身淡淡嘅味道,中和左其他重口味嘅配料😌😌😌本身以為芝士會好漏,唔知點解越食越想食😂超級好食,佢個羊肉碎又夠濃味,加埋啲芝士昇華左個味道🤩🤩估唔到用嘅材料咁簡單,就可以整到一道既特別又好味嘅dish,地中海菜式真係唔簡單😇😇😇

・ 環境🏡
室內環境比較暗,用啲昏黃色嘅燈照明💡,添加左浪漫感🌹幾適合同令一半嚟食😍😍加上店內嘅西方音樂🎶,令我覺得好似去左外國咁,好舒服、優閒😗😗店內設有唔同類型嘅椅桌,都有好多greenery🌱環境舒適🥳

😋味道4.9/5
🏡環境4.9/5
🍽️服務4.8/5
🙆🏻‍♀️再去4.8/5
⭐️總體評分:19.4/20
💰總消費: $436/2人(有加一)