2018-01-06 72 views
喺荃灣行街經過附近有一間叫做Home Bar & Restaurant嘅酒吧餐廳,見到入面嘅位置都比較舒適,所以我哋四個人一齊入去食晚餐。餐牌都有好多款式選擇,更有晚市套餐,價錢合理。套餐包括餐湯、沙律、主菜、甜品同埋飲品,非常豐富。 我哋先叫咗小食蝦多士,份量都比較多,而且食落去好香脆,非常滋味。當然唔少得叫我最鍾意嘅鵝肝伴蘋果,鵝肝一啲都唔油膩,而且食落去外脆內軟,有入口即溶嘅感覺。黑椒雞翼食落去肉質鮮嫩,非常滑。 套餐嘅沙律係煙三文魚凱撒沙律,蔬菜等等嘅配料非常新鮮,咬落去爽口。 餐湯係黑松露蘑菇湯,好大碗啊,可以兩個人share一齊飲。 主菜分別叫咗豬扒意大利飯同埋燒羊架,平時食開啲豬扒都係好硬身,但係反而今次豬扒好鬆軟,食落去好易咬口。 甜品方面都有兩份,分別係檸檬芝士餅係跟餐嘅甜品,同埋另外散叫嘅蜜桃雪葩,不得不讚蜜桃嘅雪葩味道非常濃郁,食落去好似咬緊啖啖蜜桃肉咁,而且甜品賣相精緻,一定要試吓。食咗咁多嘢,四個人都只係$1000埋單,每人平均消費只係$250左右,真係食到好滿足好飽。

黑椒雞翼食落去肉質鮮嫩,非常滑。

餐湯係黑松露蘑菇湯,好大碗啊,可以兩個人share一齊飲。