2024-07-25
早幾日放工去左呢間浪漫西餐廳食晚餐🍽️ 一入去就覺得好有情調!裝修以優雅既藍綠色為主,枱上有哂裝飾好靚,好適合慶祝生日同紀念日。是晚晚餐我地叫左:.▫️新鮮生蠔▫️香草牛油焗法國田螺及薯蓉▫️西班牙黑毛豬鞍及豬面油炸薯仔▫️日本黑舞茸菇意大利飯▫️蜜柑柚子蛋糕▫️特調Mocktail.首先有法包配牛油,法包夠香脆。而新鮮生蠔有2件,生蠔新鮮又肥美!香草牛油焗法國田螺及薯蓉,一端上枱就聞到陣陣香氣,一碟有6件,先以專用既小叉取出田螺肉,好輕易就取出了,以香草牛油煮螺肉,螺肉甘香軟滑.西班牙黑毛豬鞍真係一試難忘🍖入口即溶,肉汁豐富,唔駛點調味料同醬汁已經肉味濃郁😋 而日本黑舞茸菇意大利飯好特別,菇味好出,用上整排黑舞茸菇放在上面,配意大利飯好夾.飯後一點甜,是日甜品係以柚子同蜜柑製成既蛋糕,蛋糕外既脆皮都以橙色為主,裡面有海棉蛋糕同一粒粒蜜柑,充滿柑香好清新🍊旁邊有柚子雪芭,味道清新開胃.飲品方面,mocktail以桃、檸檬、橙、菠蘿汁特製而成,味道酸酸甜甜,有層次感🙌🏻
▫️新鮮生蠔
▫️香草牛油焗法國田螺及薯蓉