2020-01-19
今晚來到呢間位於銅鑼灣嘅酒吧餐廳,環境昏暗有情調,幾適合談下心☺️我跟朋友揀左兩個 dinner set,有前菜、餐包餐湯、主菜~脆炸蟹餅 · 芒果莎莎呢個蟹餅外脆內軟,味道唔錯有蟹香,幾足料~ 芒果莎莎酸甜可口,味道清新醒胃~澳洲藍青口 · 乾番茄 · 白酒忌廉汁份量比我想像中多,醬汁creamy得來偏thick,忌廉濃郁,配藍青口效果唔錯,乾番茄酸酸甜甜幾特別~餐包口感軟熟,配上橄欖油和黑醋~ 餐湯係蘑菇湯,味道正常~烤羊扒 (套餐價 $198)✨羊扒冇咩羶味,肉味香濃有油香,配上薄荷醬/黃芥辣味道都唔錯,我尤其中意薄荷醬,清新酸甜~✨烤羊扒配上普羅旺斯燴雜菜,醬汁味道類似茄膏,蔬菜口感清爽,唔會煮得過淋~北海道鮮帶子 · 帕馬火腿 · 自家製手造墨汁幼蛋麵 (套餐價 $248)✨帶子鮮嫩可口,切粒嘅帕馬火腿味道濃香,連帶幼蛋麵都充滿住帕馬火腿嘅香味~✨幼蛋麵麵條軟身但又唔會過淋,蛋味濃,口感頗為別緻~Whisky sour ($98)呢杯 cocktail 味道微酸清新,頂層嘅cream口感綿滑~ 建議唔好隔太耐先飲,因為個口感會改變~Bloody pitaya ($88)呢杯 m
澳洲藍青口 · 乾番茄 · 白酒忌廉汁
餐包口感軟熟,配上橄欖油和黑醋~ 餐湯係蘑菇湯,味道正常~
烤羊扒 (套餐價 $198)
✨幼蛋麵麵條軟身但又唔會過淋,蛋味濃,口感頗為別緻~
Whisky sour ($98)
呢杯 mocktail 味道酸甜可口,明顯有落鮮果汁,仲食到生果嘅籽😂
整體來講環境氣氛和食物質素都唔錯,上菜速度偏慢,所以有好多時間俾我地同朋友傾下偈慢活下~