2020-02-14
🌟元朗西餐廳 Oyster Season🌟早前同老公黎元朗好出名嘅西餐廳撐枱腳!😋·餐廳細細但係裝潢好有格調, 暗暗嘅燈光配上牆上以歐洲景點為主題嘅畫,氣氛好浪漫又有情調!😍·餐廳做咗五款生蠔買一送一🤩每款大概係$60(優惠左之後約$30隻),於是我哋就叫左一打生蠔,隻隻都算大隻同新鮮,重蠔味好鮮甜😋。·之後我地再叫左一個tasting Dinner $188·頭盤揀左 🍄鵝肝花菇多士, 鵝肝真係同塊多士一樣厚和大, 兩邊煎香,入口即溶!配上一個西蘭花忌廉湯 🍲!creamy得黎唔膩!·主菜就揀左辣椒蒜片帶子意大利麵 🍝!帶子又係好肥美,入味即溶嘅肉質, 麵質軟硬適中,好好味呀!😋•最後甜品揀左個朱古力心太軟 🍮配雪糕🍨作結,香濃的朱古力蛋糕加上流心的朱古力漿,熱騰騰的口感再配上一球冰凍的雪糕,實在令人非常滿足! ·整體食物環境水準一流,店員態度親切, 難怪呢間餐廳咁出名!人均約HKD350
早前同老公黎元朗好出名嘅西餐廳撐枱腳!😋
之後我地再叫左一個tasting Dinner $188
配上一個西蘭花忌廉湯 🍲!creamy得黎唔膩!
最後甜品揀左個朱古力心太軟 🍮配雪糕🍨作結,
整體食物環境水準一流,店員態度親切, 難怪呢間餐廳咁出名!
人均約HKD350