➊ 🦀黃金香脆鮮拆蟹肉餅 $177頭盤有海鮮類同沙律類,鍾意食海鮮嘅我就揀咗前者。蟹肉餅雖然只係得三件,但件件都大大件,而且冇偷工減料,可以食到絲絲蟹肉🫦 外層嘅麵包糠炸到好香脆,但又唔油膩,唧啲檸檬汁仲可以令蟹肉嘅鮮味更加突出🍋 碟邊重有提供辣根蛋黃醬,配埋嚟食真係一流。➋ 🍝🥓意式煙燻豬肉手工寬面 $168意粉就食得多,但手工意粉就真係好難有機會食,因為出邊唔係間間餐廳都會提供。雖然價錢上貴過其他意粉,但真係物超所值👍🏻手工意粉食落去嘅質感比普通意粉更加彈牙,而且蛋味會更加香濃。而且因為佢係寬麵,食落去都幾飽肚。再配埋玫瑰醬同薰豬手粒,少少嘅鹹香味,比平時食開嘅卡邦尼意粉更加和味😋➌ 🐷意式燒乳豬 配焦糖蘋果芥末籽蓉 $248乳豬本身肉質就比普通豬肉更加鮮嫩🐽 但依度預備嘅乳豬竟然比平時食開嘅乳豬肉質更加嫩滑,而且冇平時豬肉會有嗰陣臭味😯 燒得啱啱好,皮薄餡靚,外脆內軟,肥瘦都適中。重有兩款醬汁伴碟,分別係焦糖蘋果醬,佢鮮甜可口🍎同埋芥末籽蓉,煙熏味濃,兩隻又唔同嘅風味,記住兩隻都一定要試😛➍ 👨🏻‍🚀🥃 Apollo Mocktail $98餐廳有多款 Cocktail 同 Mo

➊ 🦀黃金香脆鮮拆蟹肉餅 $177

➋ 🍝🥓意式煙燻豬肉手工寬面 $168

➌ 🐷意式燒乳豬 配焦糖蘋果芥末籽蓉 $248

➍ 👨🏻‍🚀🥃 Apollo Mocktail $98
餐廳有多款 Cocktail 同 Mocktail 比大家揀,而且每款飲品外觀上都設計得好靚,岩曬打卡人士🤣 因為依間餐廳主打嘅係星空,所以我揀咗一杯叫做阿波羅嘅 Mocktail 。佢嘅設計真係好有意思,用咗個美國登月太空人嘅公仔,抱住杯飲品。Mocktail 就用咗熱情果、芒果🥭青檸🍋‍🟩同雪碧去調製,果香味濃郁,而且重有熱情果嘅果肉,真係回味無窮🙈

➎ 🎂星座蛋糕 $148
黎得星空餐廳,當然要試佢個招牌星座蛋糕,特別係如果有人生日🎂 蛋糕大概1.5吋大,外層用咗深藍色嘅糖皮製成,用嚟模擬星空,上邊再用一粒粒嘅糖粒去砌成嗰個月份嘅星座,真有意思😍 個餡就係雜果朱古力慕絲,甜度適中。成個上盤過程亦都好有儀式感,蛋糕放咗喺個類似土星嘅黑色容器,再放喺個寫住Happy Birthday嘅碟上邊,碟上邊亦都放咗一啲煙花鐵線喺容器前。職員會先將成個碟放喺你面前,然後用火槍點著前邊嘅鐵絲,再打開個土星容器,附帶住少少嘅煙霧效果🌫️ 然後喺蛋糕上面插住一枝煙花蠟燭,再用火槍將佢點燃,製造一啲煙花效果🎇🎉 用嚟幫人慶生真係一流🥳🥳