2023-11-12 120 views
琴晚為左同老公慶祝拍拖週年,特意搵左一間格調好嘅餐廳撐枱腳,搵左一輪,決定去大埔嘅小白鷺嘅金鷺湖,未入餐廳,喺門口已經打左幾次卡,好靚呀😍😍😍環境:首先,金鷺湖係高格調中菜廳,任何一個角落,你都會覺得好有貴氣,由裝潢至到擺設,都悉心設計👍👍👍如果有日光嘅時間,佢哋嘅落地大玻璃,可以睇到出面個湖,我夜晚去,唔夠光睇,浪費了😭服務:高級中菜餐,服務一樣高級,佢哋令我感到有專人服務嘅感覺,佢哋會留意住進食進度嚟上菜,總之就係好👍👍👍另外,佢哋有隱形菜單㗎,係海鮮類,不過我哋無㨂😌食物方面:我哋㨂左個蟹逅餐,唔貴,每位598, 加一服務費,食物質素超高脆皮BB鴿,呢個唔係太特別,但都係好食蟹皇灌湯餃,呢個超好味,餃肉好味,又實在,湯清味濃👍👍👍蟹粉豆腐星班,又係好出色,星班一食就知好新鮮,爽口,蟹粉足料,配豆腐一濃一清👍👍👍蟹粉扒豆苗,靠蟹粉,幾好蟹皇蟹粉炒飯,炒得非常乾身,配xo醬立時升華👍👍👍薑茶湯丸,ok總結:人頭650左口,食物、環境同服務都咁高質,我會分類為性價比高,一定要再幫襯😆😆😆

環境:

服務:
另外,佢哋有隱形菜單㗎,係海鮮類,不過我哋無㨂😌

食物方面:
脆皮BB鴿,呢個唔係太特別,但都係好食
蟹皇灌湯餃,呢個超好味,餃肉好味,又實在,湯清味濃👍👍👍

蟹粉扒豆苗,靠蟹粉,幾好

蟹皇蟹粉炒飯,炒得非常乾身,配xo醬立時升華👍👍👍

薑茶湯丸,ok

總結: