‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥我愛慢煮#上環黃店💛•小妹上個星期去咗麻糬節,雖然食唔到麻糬,但就去咗呢間高汁西餐廳食,是意外的收穫喔٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و!•🐮《美國安格斯平鐵牛扒 配 薯條》($98) 9/10牛扒賣相好吸引,因為係慢煮的所以唔使揀幾成熟,煮得啱啱好唔會韌同油,小妹食完之後仲想encore(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)不過仲以為慢煮會整好耐同煮到好淋好多肉汁,但佢又唔係真係好淋(*≧ω≦)而且食到少少少少筋位,不過overall嚟講都巧𠹌正!薯條係小妹最中意嘅粗薯條!炸得外脆內軟又熱辣辣!下午茶時間去食真係巧抵٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و!會係開sem之前再去食多次(*≧ω≦)!•🧇🍨《雜莓窩夫 配 意大利雪糕》($48) 8/10賣相都係好出色!望到已經流晒口水!不過外層就唔夠脆,咬落去亦唔夠軟糯,麵粉口感都幾重( ・᷄ὢ・᷅ )不過撈埋雪糕食就好正!藍莓都好好食!•☕️《鮮奶咖啡》(+$15) 9/10Latte有好香濃奶味!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)望落好靚亦都好好飲,跟主食都只係加$15(*≧ω≦)!•小妹星期一兩三點去,成間餐廳計埋小妹得兩枱客人(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 呢度燈光比較昏暗,周圍有好多裝飾,又靜又
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥
我愛慢煮
#上環黃店💛

🐮《美國安格斯平鐵牛扒 配 薯條》($98)
9/10

🧇🍨《雜莓窩夫 配 意大利雪糕》($48)
8/10

☕️《鮮奶咖啡》(+$15)
9/10

小妹星期一兩三點去,成間餐廳計埋小妹得兩枱客人(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 呢度燈光比較昏暗,周圍有好多裝飾,又靜又有fu~~好浪漫⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄

٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍 我愛慢煮 (孖沙街) (上環)
上環孖沙街15-17號孖寶樓地舖

💰人均消費:$50-$100

#foodie小妹_上環 #上環美食 #上環 #hkfoodie #上環黃店 #樓上cafe #上環cafe