2022-09-10
疫情下飲食業嚴峻,梗係要支持下新餐廳🔥 𝙳𝚘𝚞𝚋𝚕𝚎 𝟾今年開業,餐廳唔大但裝修別緻用心,主打西餐,尤其招牌龍蝦湯流心牛角包更係每枱必點。啱哂同另一半食好西chill下,或者三五知己飲幾杯傾下計,都係一個好選擇❤️𝙱𝚄𝙱𝚄推介🔥👍 招牌龍蝦湯流心牛角包 𝗦𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗦𝗼𝘂𝗽 𝗟𝗮𝘃𝗮 𝗖𝗿𝗼𝗶𝘀𝘀𝗮𝗻𝘁每台必點嘅招牌菜式🥐熱辣辣嘅牛角包入面注滿龍蝦湯,一切開滿滿嘅龍蝦湯流心噴泉咁湧出嚟。牛角包細細個唔怕食濟,鬆軟充滿牛油香,配上香濃鮮味嘅龍蝦湯好夾,有酥皮湯嘅感覺。👍 煙三文魚油醋沙律 𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱健康必點之選🏆煙三文魚配上沙律菜,以橄欖油同意大利醋作為醬汁。煙三文魚微咸,唔會太重味,係沙律菜嘅好配料。醬汁選用油醋,比其他沙律醬健康好多,啱晒做開胃菜。👍 香煎三文魚柳配蘑菇忌廉汁 𝗣𝗮𝗻 𝗦𝗲𝗮𝗿𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗙𝗶𝗹𝗹𝗲𝗿 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲大大件嘅三文魚柳好厚肉,煎得皮脆肉嫩,帶少少咸味,就算唔加醬汁就咁食都好好食。蘑菇忌廉汁好Creamy,香濃嘅白汁帶上濃菇味,入口香滑,同嫩滑嘅嘅三文魚
𝙱𝚄𝙱𝚄推介🔥
大大件嘅三文魚柳好厚肉,煎得皮脆肉嫩,帶少少咸味,就算唔加醬汁就咁食都好好食。蘑菇忌廉汁好Creamy,香濃嘅白汁帶上濃菇味,入口香滑,同嫩滑嘅嘅三文魚柳好夾。配菜有薯蓉同雜菜等,擺盤好靚。
📍Double 8
銅鑼灣威非路道23-25號佳景大廈地下1號舖