2009-01-17 23 views
之前睇左呢度好多食評都話呢度sevice差,可能真係每個人要求都吾同啦,我今次係第一次去,都有d心理準備受到不快對待。今晚23/12, 係假前夕,成個赤柱都好少人,可以話係無人,而餐廳更加真係一個人都無,我地兩個包廳呀,入到去就有一個伯伯招呼, 幫我地選個位,佢個樣都吾串呀,仲幾熱情,我都鐘意同人傾計,由其是經驗豐富既伯伯,我地入到去就同佢吹水啦,又問點解咁少人,又問佢有咩好食,佢仲同我地有講有笑,我問可吾可以周圍影相,佢都笑笑口好歡迎,好開心呀。我地叫左羊扒,意粉,沙律+煙三文魚,巴拿馬火腿蜜瓜,apple pie, 最出色係個羊扒 and 沙律,響香港地,要食好味野吾難,不過要食到又好味又有誠意就好難啦,有誠意就係d dish既細節都做得好好,例如沙律個汁呀,d小配菜,每樣食材都新鮮,從呢d小小細節就可以睇得出係咪一間有心既餐廳。今晚仲有個男仔安排左一個table setting 比女友一個驚喜,可想而知佢地都好鐘意呢個地方。仲請我地飲香檳。今晚真係一個好難忘既x'mas dinner, 可以慢慢食,慢慢坐,我一定會再去架!!!!

$200 (Dinner)