2017-06-13
自上次到過這裡的日式燒烤後,打算在63個月紀念之際再吃,誰知路過見到兩個叔叔又彈又唱相當有情調,所以就揀咗呢間。一入到去侍應除咗遞餐牌,其次就係拎咗呢個是日精選蠔嘅牌出嚟,不過我今日無乜意欲食蠔,但後來見每枱都總會叫一兩隻嚟食下,又有啲後悔無叫。特意和大家SHARE一下menu ,價錢其實都合理。總覺得嚟到美國餐廳唔飲返杯cocktail 好似少咗啲野咁,呢杯Sweet Heart裡面有Bailey's Cream 同埋 Strawberry mix ,酒味不濃,可以話似一杯smooties 比較多。不過我就好鍾意勒~ 甜味濃嘛~ 我叫咗個佢地嗰signature st. louis thick chop baby back ribs (half-slab) 嚟試,只是非$198 而已,我一個女仔真係完全成唔哂,而且其實都幾肥美,好似食極都唔完咁,唯一挑剔係,個bbq sauce 好似太甜同太多,食咗2條倒,已經覺得有啲漏。而我fiance 比較鍾意食牛,所以order咗呢客12oz USDA Locker-aged New York cut Sirloin Steak,等都等咗我地廿
誰知路過見到兩個叔叔又彈又唱相當有情調,所以就揀咗呢間。
特意和大家SHARE一下menu ,價錢其實都合理。
signature st. Louis thick chop baby back ribs
而我fiance 比較鍾意食牛,所以order咗呢客12oz USDA Locker-aged New York cut Sirloin Steak,等都等咗我地廿幾分鐘,所以我信真係唔係整定等我地。
我想話我地要7成熟,個熟透程度真係處理得幾好,加上本身塊扒嘅質地都唔錯,無雪蕆味,而且肉味濃,真係唔錯。而且成個黑椒汁味道唔over,唔會太辣,啱啱好。
呢個價錢對於週年紀念嚟講唔算太貴,而且環境唔錯,好似去咗外國一轉嘅感覺。