2018-09-11 117 views
今日去左銅鑼灣食好西,呢間係朋友帶我去嘅,環境好浪漫,而且氣氛都幾好。我地兩人食左芝士煎蟹餅,西班牙牛仔蠔肉燉飯2人,綠茶麻糬窩夫。傾下計,吾洗好耐,蟹餅同燉飯都上碟了,燉飯真係兩人份量,因為好大碟,味道較甜,飯都軟身,熱辣辣嘅,味道好好,而牛肉同蠔都好多份量,蠔係大大隻嘅,有蠔味,牛就好淋身入味好食。蟹餅比我想像中不同,原本以為係蟹加了芝士嘅薯餅,佢完全不是的,佢用了蟹鉗,又用了蟹蓋,加了蛋同芝士,係鐵板度上碟,又加了木魚,好味道。其實食左呢兩樣都已到好飽,我地仲點了個窩夫,不過窩夫好好食丫,所以就算我地好飽都食得落,我喜歡佢好脆嘅外表,而且又吾太甜,入面加了麻糬,食落更有咬口,配上雪糕,好正。呢間餐廳都好吾錯,環境靚,打卡一流,服務都好好,常主動嚟加水,而且食物好味得嚟又吾貴,下次都帶朋友嚟食先。