2017-11-10 271 views
紀念日女仔就梗係想去一間浪漫d既餐廳,食吓大餐,影下靚相,而我呢個小港女都唔例外🙋🏻今次呢個選擇滿足我咁多個願望,野又好食,有得影靚相,浪漫,服務質素高,價錢亦合理首先已經要行一條樓梯上去,開始浪漫一餐既前奏呢個係dinnerset menu💁🏻價錢就係睇你選擇做邊一款主菜包括哂豬,牛,魚,羊,海鮮架啦。有一個雲石墊住啲嘢食,當然西餐禮儀少不了啦,餐具食完一個菜就會收走幫你換之後會菜要用既餐具餐前面包已經好吸引,其中一個更加係用米粉麵團來整既,營養價值高,而且好鬆軟,加埋黑松露牛油,正,搞到我想食多兩個哈哈而且呢度一開始係提供暖水嘅Starter分別係香芒龍蝦水果沙律同生蠔。龍蝦好肉好結實,新鮮水果切到一粒粒,好精緻生蠔嘅海水味唔重,滑身。嚟到呢度記得like Facebook page 會送小食架呢個係三文魚他他,三文魚加上洋蔥,口感好fresh ,而且仲可以食脆他他焗蠔就有少少太熟,但火腿加小小cream同海水味好match餐湯分別係蟹肉南瓜湯同黑松露花膠燉湯。南瓜湯好creamy,清甜嘅南瓜味好突出🎃,仲有一絲絲蟹肉。黑松露花膠燉湯好足料,清清甜甜,好滋潤!估唔到有中湯飲哈哈來到

首先已經要行一條樓梯上去,開始浪漫一餐既前奏

包括哂豬,牛,魚,羊,海鮮架啦。

而且呢度一開始係提供暖水嘅

生蠔嘅海水味唔重,滑身。

餐湯分別係蟹肉南瓜湯同黑松露花膠燉湯。
黑松露花膠燉湯好足料,清清甜甜,好滋潤!估唔到有中湯飲哈哈

來到前菜了,松露焗北海道帶子x2
帶子焗得岩岩好,叉落去好滑身,食落爽口
配上芝士南瓜蓉,幾清新

之後就到青檸雪芭x2~
好fresh,而且下面既青蘋果,酸酸地好開胃!
之後我仲發現食咗呢個前菜之後,主菜嘅味道會更加突出

終於到主角啦,我叫嘅係九州鹿兒島A4和牛伴意大利飯$618
(令我想念鹿兒島嘅日子)真係好推介大家要叫呢一個!!和牛下面嘅係岩鹽板,用牛肉嘅熱力溶d鹽,不過放得太耐就會太鹹所以建議食咗牛肉先。牛肉側邊係比較熟嘅,有軟硬口感之外,肉汁豐富,牛味濃郁,入到口慢慢溶化,係享受啊
意大利飯上面嘅牛肉比較脆身,飯就係比較淋身既。

另一個主菜就係堡雲酥焗紐西蘭羊柳$518,A先生既評價係羊柳好夠味,嬾滑,就算吾點汁都已經好好食。而且,唔騷!另外麵包碎令到口感更加豐富,唔會好似淨係食肉咁。

完美嘅一餐又點少得甜品呢,分別係楊枝甘露奶凍同朱古力蛋糕。楊枝甘露就酸酸甜甜, 奶凍嘅味比較淡。朱古力蛋糕就好濃既朱古力味

服務員都好留意我哋食嘢嘅進度,一見到我哋停咗後就會幫我地收野同上新嘅嘢食

呢個環境情調,高質嘢食,服務細心,十分值得一試