2018-12-05
行開中環呢邊搵嘢食又唔想行到去蘭桂坊上面咁多人,經過皇后大道中見到Le Q 嘅酒吧,原來由地下第五層都係佢哋嘅。店員就安排左我哋喺上邊嘅餐廳。私隱度非常之高,而且dinner menu我哋選擇咗$488的。餐廳環境非常寧靜,私隱度很高。餐廳嘅設計都桌上嘅擺設都非常仔細首先店員會上咗橄欖麵包用餐巾包住、保持佢嘅溫度。另外附上黑醋同橄欖油。頭盤嘅Spanish ham and Parma ham賣相非常吸引,旁邊有無花果,仲有淡淡的黑松露味。Parmesan risotto, 同我之前係意大利色嗰邊嘅傳統口味好似、意大利飯有口感。除咗粒粒分明之外分量亦都恰到好處。Pan seared usda rib eye steak,主菜我哋就點左牛排,肉汁豐富,配上紅酒汁,味道濃郁。朋友嘅主菜就點左雞肉卷,雞肉係起咗骨嘅,釀左鵝肝蘑菇黑松露等等嘅材料,令到雞肉嘅鮮味非常突出。甜度適中,賣相比起我哋係平時食嘅特別,軟滑香濃嘅口感。
甜度適中,賣相比起我哋係平時食嘅特別,軟滑香濃嘅口感。