2024-07-07
「你」先生話恭喜我脫離地獄公司,帶我去中環食飯慶祝🍾一下!每次我有新工或者離職佢都比我更緊張😂依間餐廳位置都幾優越,IFC 天橋行落去就到了,我一直都留意唔到(可能返工是白天,佢亮眼在夜晚😂),我見餐牌都有不同套餐可以選擇!Six Courses Set Dinner for 2 person 六道菜晚市二人套餐 $699頭盤:巴馬火腿蜜瓜沙律/ 熱帶風情海蝦青瓜沙律「你先生」最喜歡食巴馬火腿,油脂豐富卷住蜜瓜又可以中和到油膩感,我就偏向清淡一點,依個沙律帶點泰式味道!湯:南瓜忌廉湯超濃郁,每一口都好似食左個南瓜🎃一樣!第三道:香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵我最愛雞胸,蛋白質含量高比較健康,配微微辣度既巴東汁,又係醒胃既一道菜式!主菜:紅館姜母鴨-重點推薦🌟帶點中式味道既姜母鴨,甜甜的沒有一點鴨臊味,果然係招牌菜式!茴香魚高湯煮海鱸魚好滑好滑好滑!茴香魚湯好清爽,鱸魚好厚身肉質仍然好滑,感覺好舒服😌甜品:芒果拿破崙/鮮果芝士撻我最愛係拿破崙,餅皮係脆口,中間係夾住芒果片,食落冇乜負擔,「你先生」就反而喜歡果撻!咖啡或茶** 總結:地點方便CP值高,環境舒服輕鬆 ~
六道菜晚市二人套餐 $699
頭盤:
巴馬火腿蜜瓜沙律/ 熱帶風情海蝦青瓜沙律
湯:
南瓜忌廉湯
超濃郁,每一口都好似食左個南瓜🎃一樣!
第三道:
香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵
主菜:
紅館姜母鴨-重點推薦🌟
茴香魚高湯煮海鱸魚
甜品:
芒果拿破崙/鮮果芝士撻
咖啡或茶
** 總結:地點方便CP值高,環境舒服輕鬆 ~