2023-06-12
香港要係市區搵間高質世外桃源餐廳確實有難度,但其實金鐘香港公園裡就有一間氣氛同情調都有二百分嘅餐廳!呢到本身location係香港公園入面,所以餐廳被好多植物包圍,呢d環境平時要去到泰國先會有,依家去金鐘已經可以享受到。呢到如果早上來,室外好多打卡位,但夜晚來真心好浪漫,好適合情侶來!呢排其實覺得自己食得唔夠菜,所以決定叫兩個沙律,意式番茄水牛芝士沙律 $128係我無論去邊個地方都一定會叫嘅沙律,因為水牛芝士係我嘅最愛!但係每間餐廳用嘅甜醋都唔一樣,呢間選用嘅balsamic vinegar個balnce好好!至於第二款牛油果芒果辣蝦沙律 $128比我想像中細碟好多,同埋唔單只係啲菜多,芒果同牛油果都有好多件,牛油果又要好creamy,呢個抵食!好耐冇食過銀鱈魚,見呢到有銀鱈魚西京燒 $268就決定試試,超級滑身,勁好味!另外都叫咗個烤香草羊架 $288,真係做到medium rare,連配菜都好好味,好出色!