2017-08-21 31 views
九龍城浪漫之選 - Pavia, 朋友指明想試一試呢一間意大行餐廳, 好彩俾我地BOOK 到! 餐廳環境令人RELEX, 台面有蠟燭裝設調和氣氛, 仿蛋調味料好可愛! 侍應為我們推薦了幾款食物都好好食。前菜是風乾48個月西班牙黑毛豬火腿沙律($168) - 本身唔係太鐘意食黑毛豬火腿的我, 很怕果種咸咸乾乾的味道, 所以一開始只試左一小小片, 味道同平時食的不一樣, 好香濃的火腿味, 帶點兒微咸, 與沙律及黑醋夾埋一齊食, 更有新鮮, 對我來說是有驚喜的。芝麻牛油餐包及蒜蓉包上台時還是熱呼呼的, 好新鮮! 芝麻牛油餐包塗牛油食, 估唔到咁香濃好味! 蒜蓉包都好香口!我大愛的海鮮蕃茄汁意粉($138)一上台我已指明要食多D, 賣相好吸引! 有青口、魷魚、帶子及大蝦,  我覺得帶子好好食, 意粉吸晒蕃茄的濃味, 越食越開胃! 美國頂級西冷牛扒 ($288) 朋友想要5成熟, 因為我怕太生, 要求左七成熟! 由於塊扒太厚, 而且不是切得好均勻, 所以一邊5成一邊7成, 侍應好好人咁同我地講, 如果怕生可以幫我地再處理,  好好人~不過正好是我們想要的, 一人一邊唔洗爭! 肉質好嫩, 好彈牙,

美國頂級西冷牛扒 ($288) 朋友想要5成熟, 因為我怕太生, 要求左七成熟! 由於塊扒太厚, 而且不是切得好均勻, 所以一邊5成一邊7成, 侍應好好人咁同我地講, 如果怕生可以幫我地再處理,  好好人~不過正好是我們想要的, 一人一邊唔洗爭! 肉質好嫩, 好彈牙, 口感超正! 點解連配菜都煮得咁好食? 有驚喜! 比起出面西餐$5XX 西冷牛扒, 無論價格及質素, 我個人覺得PAIVA 更優勝!

雲尼拿雙球雪糕MIX心太軟好好食~~~雲尼拿雪糕好香滑, 心太軟應該係即整, 流心架, 唔會太甜! GOOD!!!!
2017-08-17
Type of Meal