2018-06-24
天后明記,你對得住地球伯伯嗎?🙃以下呢篇review完全與錢無關,而係稱得上「浪費地球資源」。好耐無去天后食甜品,同街有兩間未食過,隨機衝動之下入左天后明記。同友人叫左香蕉船、紫薯心太軟、朱古力同抹茶waffle⋯望到香蕉船個樣已經嚇左跳,明明menu係無果啲珠⋯實物黎到,多珠到連勃走佢個心機都無⋯紫薯心太軟又係另一驚喜⋯整法應該係vegan brownie整法,似係用微波爐叮⋯🧐最離譜係紫薯泥,唔明點解會有酸味?朱古力同抹茶waffle,算正常,但稱唔上好食⋯去到呢個位,大家一心只係想唔好肚痛睇唔到世界盃😂你以為只有西式甜品出事嗎?😂隔離抬客人食芝麻糊豆腐花同楊枝甘露,食左三份一,已經喊晒驚咁話難食停手。假若你心情唔好,真心希望你唔會咁好彩撞到入黎呢間野食甜品。因為,你食完只會覺得你條命點解咁苦🤡
你以為只有西式甜品出事嗎?😂