2010-03-13
同朋友九點幾先食晚餐, 好想食一個好飽既放題, 就揀左黎一生, 上到黎先知原來已經變左半自助火鍋啦! 我地睇個餐牌都唔係好明, 帶位姐姐好主動咁解釋, 佢分三個set, 我地最尾揀有格拉斯哥牛果個火鍋 (安格斯牛肉, 美國豚腩片, 美國豚肉眼, 海鮮,配日式清湯底), 送五款刺身(蝦, 北寄貝, 三文魚, 墨魚片, 同唔肯定係咪鯛魚), d牛, 同刺身就食完再叫佢地攞, 有張紙剔燒物(大約十款左右). 我地覺得清湯都ok, 無加錢轉其他湯底喇, 飲品任飲既有熱茶, 烏龍茶同凍水!菜, 雪糕, 麵豉湯, 咖哩, 等就可以出去任攞個牛.. 係好肥同埋有d未解凍, 豚肉ok啦,,,, , 湯底.. 唔知係咪清湯底關係, 一d味都無, 好水, 海鮮無食到, 因為個湯無味, 我地落d海鮮落去餚下味, 不過都係無味既刺身一碟黎晒五款, 食完叫佢再黎, 係要五款咁上, 無得話我只係要其中某幾款, 但係張燒物紙又寫叫大家珍惜食物呀, 切勿浪費咁, 咁即係迫人sine野, 有d人真係唔食某d食物, 但係間野又唔彈性, 話跟單一下子就要黎五款, 希望佢地可以改善下, 燒物食左雞翼, 雞皮, 雞肉, 雞頸肉
菜, 雪糕, 麵豉湯, 咖哩, 等就可以出去任攞
刺身一碟黎晒五款, 食完叫佢再黎, 係要五款咁上, 無得話我只係要其中某幾款, 但係張燒物紙又寫叫大家珍惜食物呀, 切勿浪費咁, 咁即係迫人sine野, 有d人真係唔食某d食物, 但係間野又唔彈性, 話跟單一下子就要黎五款, 希望佢地可以改善下, 燒物食左雞翼, 雞皮, 雞肉, 雞頸肉, 雞軟肉, 蝦, 元貝, d雞翼好大陣魚腥味, 我諗係因為佢用同一個板燒完魚又燒雞, d味好複雜, 如果佢地可以魚還魚一個板燒, 肉還肉咁會好d, d食物個味無咁混亂
要有幾方面都值得讚, 第一係臨十點尾差唔多十一點, 雪糕櫃既芒果雪糕兩盒都吉左, 我仲諗住佢都唔會開盒新架啦, 因為當時個場得幾枱人未走, 又就黎收鋪啦佢地, 以為無得食, 點知佢呢個情況下都再開盒新架喎! 第二係個服務, 果位著黑色西裝應該係經理既男人既態度好好呀, 我地叫俾燒物紙既時候, 過左陣佢話雞翼無晒, 我地以為又係臨收鋪賣晒無得叫, 點知原來佢話要等一陣, 依家解緊凍, 叫我地唔好介意喎, 後尾解完佢又逐枱落番雞翼既單! 呢d任食, 其實都expect落左會漏呀, 唔黎呀咁, 但係呢間竟然咁細心同客人交待番喎!
Set C $198, 星期五減廿蚊, 原價加一
呢間我諗我都唔會再黎架啦, 唔岩我食! 而食物計, 我會俾喊, 但係因為佢既服務, 我俾OK佢!