2024-06-19 265 views
今日中午去咗新都城金坊泰國美食,點咗海南雞拼豬頸肉飯,加上一個清甜嘅椰青,整體體驗非常滿意。首先講下海南雞,雞肉嫩滑多汁,皮薄肉厚,唔會過鹹,配搭嘅醬汁味道適中,唔會搶走雞肉嘅原汁原味。豬頸肉烤得非常香口,外皮微焦,內裡依然保持柔嫩,肉味濃郁,每一口都充滿層次感。兩者拼埋一齊食,口感豐富,互相補充,真係一個唔錯嘅選擇。飯方面,黃姜飯煮得粒粒分明,帶有淡淡嘅香味,配搭海南雞同豬頸肉非常合適,唔會過於油膩。每一口飯都帶有香甜嘅風味,令人食指大動。至於個椰青,清甜解渴,係炎熱天氣下嘅最佳選擇。椰青水自然嘅甜味令人回味無窮,飲完之後感覺非常清爽。總結來講,金坊泰國美食嘅海南雞拼豬頸肉飯真係非常出色,無論係雞肉、豬頸肉定係黃🫚飯,都有高質水平。椰青亦為整餐午餐增添咗一份清新,絕對值得一試。下次再嚟,我一定會再試埋其他菜式,期待同樣嘅高質素。價錢: $88 味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️

價錢: $88
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️