2020-02-25 1045 views
話說我真係一個海南雞控,食幾多海南雞都好,始終都係覺得新加坡一個細細FOOD COURT嘅戈份海南雞真係出色到翻尋味。但唔代表香港係無好食嘅海南雞嘅...首先在我尼講海南雞最重要係有三樣野1。油飯2。3色醬3。去骨滑滑海南雞其中一樣失色都令我感覺好唔滿足。老實講呢,哩間雞冠唔係我喺香港食過最好食嘅,但至少佢係油飯都係有3色醬,仲有個親切又善良嘅姨姨(完全係哩樣搭夠)。感情的確唔可以當飯食,但感情絕對會加分。哩位姨姨就算幾唔好生意都會笑住問想食咩,仲因為戈日生意麻麻地會加多幾件雞或者比多碗湯或者大碗啲飯。有時仲會同你傾下海南雞經。所以的確唔係最好食,但當幫襯下都開心!------或者大家有聽過長沙灣開左個FOOD COURT,之前都有啲大報章雜誌有宣傳過,但我去咁多次個FOOD COURT都唔FULL,直頭可以用冷清形容。諗唔到食乜,又想靜靜地,又有啲選擇,哩個FOOD COURT真係明智之選。

首先在我尼講海南雞最重要係有三樣野
1。油飯
2。3色醬
3。去骨滑滑海南雞

其中一樣失色都令我感覺好唔滿足。
感情的確唔可以當飯食,但感情絕對會加分。
有時仲會同你傾下海南雞經。

所以的確唔係最好食,但當幫襯下都開心!

------
2019-12-02
$50 (Dinner)
  • 海南雞飯