2023-12-18 747 views
就係今日,腳步不自覺咁帶我嚟到咗這間海南雞飯店。無招牌既豪華裝潢,但係每一啖海南雞都有得喺味蕾上打轉噠姜撚👅💥。去骨泰式海南雞賣相靓,肉質嫩滑得滯,加埋個沙薑汁,哎呀,真係正到爆燈!油飯簡簡單單,但係食落香口軟熟,層次分明。再講講個椰子雞湯🥥,慢火悶出黎嘅雞湯,細帶椰香,暖笠笠嘅感覺好貼心。至於個泰式香辣鳳爪,話唔得,鮮辣得嚟唔會過火,夠晒味,幾引人重溫🔁!嗰日話哂都係平民化嘅食評,我就唔會用浮華嘅詞彙,但係我想讚嘅,就係雞肉之鮮嫩,飯之香滑。食得開心,講㗎喇,呢度發夠嘅香味,你食完一定覺得值得,畢竟好食嘅海南雞喺市面上固然唔少,但係要食到咁心滿意足,真係要啲緣份㗎喇。👍🍗👀