2017-10-07 3857 views
一路都好想食泰國野,不過我唔食得辣😭見呢間餐廳有好多唔辣既選擇,啱晒我😍仲有我最最最最想食既喇沙!✨6 點9黎到已經好多人,好彩都係等幾張枱,等左大約20分鐘就有位喇。如果唔想等真係要六點半前好黎喇。環境好開揚,側邊係open area , 不過好彩枱與枱之間都唔算好迫,侍應仲比左張櫈我擺袋,very nice👍🏻。✨等食嗰時先睇吓門口嘅主打menu先✨好別緻嘅公雞碗😛✨mee..魔法梳打👎🏻: 叫少冰都係好多冰,本身藍色係碟豆花,其實係無咩味既。之後加左杯檸檬汁,就會變左紫色。成杯野其實得個酸字 😖係個底d 椰果最好食😂,所以下次唔會叫。✨招牌無骨海南雞飯($74): 個雞幾滑,肥瘦適中,最正係個酸辣汁,係咁點,超正😍。伴碟d 酸蘿蔔我都好鍾意。個飯唔係好似油飯,不過係有味飯,就咁食已經好好食,帶點薑味。個湯有蓮藕花生,好飲但幾濃味,感覺重味精。✨Mee..喇沙($84): 期待已久,見到賣相已經好興奮😍。超多料,魚蛋,大蝦,蜆,魷魚,蛋,蟹柳,全部打孖上。魚蛋好彈牙,蟹柳都係靚貨色,隻蝦仲好大隻同鮮甜😍。面頭個醬有d 乾蔥,幾香但好辣。湯底椰味香濃,不過對於唔食得辣嘅我黎講都幾辣,

✨等食嗰時先睇吓門口嘅主打menu先
✨好別緻嘅公雞碗😛

mee..魔法梳打
海南雞飯

✨Mee..喇沙($84): 期待已久,見到賣相已經好興奮😍。超多料,魚蛋,大蝦,蜆,魷魚,蛋,蟹柳,全部打孖上。魚蛋好彈牙,蟹柳都係靚貨色,隻蝦仲好大隻同鮮甜😍。面頭個醬有d 乾蔥,幾香但好辣。湯底椰味香濃,不過對於唔食得辣嘅我黎講都幾辣,要係咁飲凍野。🙄番到屋企先發現佢比漏左豆卜我😭😭😭
Mee..喇沙
✨芒果糯米飯($42): 賣相係一個拖鞋飯😂 整到好似壽司咁,用叉叉住黎點汁個飯好易散,形狀太厚所以唔係好點到汁。個汁奶香重過椰味,第一下食有d似雲呢嗱味🤔,d 飯仲要係熱,芒果勁酸。有d失望,比我㨂下次我會食椰汁糕。

✨埋單兩個人$250蚊都ok, 海南雞同喇沙~正👍🏻。仲送左張$10同免費鬆餅1客coupon可以下次用。主食黎講唔錯,下次試其他先😚。
海南雞飯
Mee..喇沙