2024-08-11 130 views
📍翠豐冰廳 (觀塘)觀塘偉業街161號地舖近排天氣真係勁鬼死熱,我又唔想自己煮飯,咁啱喺觀塘見到有間翠豐冰室,諗住入去叫外賣返屋企食。首先我本人對於無骨海南雞飯情有獨鍾,因為覺得雞肉好滑,另外我係超級鍾意泰式辣醬,第三係唔需要咬骨,食海南雞飯最怕有骨,因為啲好容易碎,碎咗就會咬到好唔舒服。外賣到手之後嗱嗱聲衝返屋企,因為真係勁肚餓,首先佢醬料都比足三個有我最愛嘅薑蓉,豉油同埋泰式辣醬,我自己最鍾意係薑蓉。咁講返隻雞其實雞肉十分之嫩滑,雞皮亦都好爽口彈牙,雞飯軟硬適中,整體我覺得不過不失,不過嫩滑嘅雞肉確實係為呢個海南雞飯攞咗好高分。#tsuifung#tsuifungcafe #翠豐#翠豐冰廳#海南雞飯#咖喱 #崩沙腩#觀塘冰室#觀塘茶記#觀塘茶餐廳#觀塘美食#香港觀塘#觀塘外賣
📍翠豐冰廳 (觀塘)
觀塘偉業街161號地舖

#tsuifung