2024-03-22 29 views
之前咁啱經過牛頭角海旁,原來嗰邊開咗好多新嘅餐廳,今次就試吓呢間日本居酒屋,餐廳用開放式門面,對正出面個海旁,環境寧靜舒服,適合同朋友過嚟慢慢吹吓水飲下野餐廳食物款式都算幾多,有刺身、壽司、沙律、串燒、小食、熱食鍋物等等,我哋今次order咗呢d: 旬之壽司8點 呢個係時令壽司拼盤,壽司刺身普遍都新鮮厚切,整體發揮平穩磯之卷上面有吞拿魚腩蓉、海膽同魚籽,影相靚之餘味道夠晒豐富,呢個夠鮮又滿足廣島蠔鍋裏面有七隻脹卜卜嘅廣島蠔,冇腥味而且肉質軟腍,湯底仲有好多唔同嘅配料,有生菜、菇、日本魚蛋、豆腐、紅蘿蔔,同埋個湯一齊食清甜不油膩清酒煮蜆都幾多,隻隻蜆都好大隻,而且湯底都幾重清酒味同鮮甜雞皮串燒唔係好多地方有所以都叫咗,呢個都炸得幾香脆,不過好邪惡唔敢食好多食物質素普遍OK,佢仲有好多唔同串燒同埋時令食物,不過已經好飽,所以下次先再試,同埋佢夠近海旁,食完仲可以順便行吓消化下。

餐廳食物款式都算幾多,有刺身壽司、沙律、串燒、小食、熱食鍋物等等,我哋今次order咗呢d:

清酒煮蜆都幾多,隻隻蜆都好大隻,而且湯底都幾重清酒味同鮮甜