尖東海旁附近真係好多可以chill下嘅bar,但係通常都只會去大路旁的幾間,最近朋友帶我去了呢間幾有格調、熱鬧得來又帶點寧靜嘅飲野好地方!餐廳在尖東酒吧林立的商場側面,有點脫俗的感覺,係靜靜地chill下、傾下計嘅好地方。店內好大部分都係sofa / 高抬,好啱三五成群去chill,牆身的壁畫以藍白作色調,感覺好舒服。餐廳每款signature cocktail都係以artpiece作靈感,好有gimmick!🎨portrait:單憑賣相已看到餐廳非常用心調配飲品,上面的薄片是芒果片,甜甜香香的幾特別。下面是tequila配上juice(蘋果+lime+無花果香)的fruity口感,味道好有層次感,幾鍾意cocktail甜甜中帶酒香的味道。🥘黃咖哩蟹肉·蒜蓉包的黃咖哩內炒了蛋好香,咖哩本身味道好香濃,啖啖滿滿蟹肉同蛋香,夾在香脆蒜蓉包上夠滋味!😋(而且不會好辣)🍝龍蝦汁海鮮意大利扁麵嘅青口真係好大隻,成個鐵spoon cover曬,而且都幾多鮮甜蜆。意粉比較厚texture,配上龍蝦湯味,味道不錯。同朋友唔覺意傾到入曬神,都幾夜先走😆

龍蝦汁海鮮意大利扁麵

同朋友唔覺意傾到入曬神,都幾夜先走😆